2017 yılında 60. yılını kutlayan Ekici; Türk mutfak kültüründe peynirin önemine dikkat çekmek, ‘peynir uzmanı’ konumlaması paralelinde tüketicilerle yakınlığını güçlendirmek ve kadınlara ilham olmak amacıyla Lezzet Hikayeleri projesini başlattı.
2017 yılında 60. yılını kutlayan Ekici; Türk mutfak kültüründe peynirin önemine dikkat çekmek, ‘peynir uzmanı’ konumlaması paralelinde tüketicilerle yakınlığını güçlendirmek ve kadınlara ilham olmak amacıyla Lezzet Hikayeleri projesini başlattı.
Gastronomisiyle ön plana çıkmamış şehirlerde unutulmaya yüz tutmuş peynirli tariflerin ortaya çıkartıldığı veya mevcut tariflerin peynirle tekrar yorumlandığı proje kapsamında 2017’de 7 il ve Kıbrıs’a gidildi, 36 yerel tarif tekrar yorumlandı.
10 aylık süreçte 41 gazeteci ve blogger projeye dahil edildi. Tüm illere bizzat gidilerek illerin sofra kültürleri odağında geziler gerçekleştirildi.
Projeye dahil 106 haber ile 6 milyon 988 bin 503 erişim; Girne durağındaki sosyal medya paylaşımlarıyla 769 bin 920 gösterim & 555 bin 552 erişim & 19 bin 705 etkileşim sağlandı.